Over Ons

"Als professionals in het onderwijs begrijpen wij als geen ander hoe cruciaal een goede agenda is, zowel voor leerlingen als voor docenten!"

Wij zijn gedreven experts met meer dan een decennium ervaring in het ontwikkelen van schoolagenda’s voor het voortgezet onderwijs.

Met trots presenteren wij de  Positieve Planner, een unieke agenda! Deze praktische planner omarmt het concept van Positieve Gezondheid en integreert het op een betekenisvolle manier.

Als professionals in het voortgezet onderwijs begrijpen wij als geen ander hoe cruciaal een goede agenda is, zowel voor leerlingen als docenten. Met de Positieve Planner bieden wij scholen een schitterend product dat jongeren en professionals ondersteunt bij het organiseren van hun dagelijks leven en tevens uitnodigt om bewust met hun eigen gezondheid aan de slag te gaan.

Hoe het begon

Linda Goldsteen en Karin Kos leerden elkaar meer dan 10 jaar geleden kennen. Ze werkten samen op een school voor voortgezet onderwijs in Zwolle. Daar waren zij verantwoordelijk voor de leerlingenzorg. Voor een grote groep leerlingen bleek een reguliere schoolagenda niet voldoende aan te sluiten bij de behoeften. Daarom besloten zij voor deze groep leerlingen een op maat gemaakte agenda te ontwikkelen.

Het bleek zo’n groot succes dat de scholen binnen de organisatie interesse toonden in het concept van hun schoolagenda en zijn overgegaan op de schoolagenda van Karin en Linda.

Van agenda tot Positieve Planner

De schoolagenda  die Karin en Linda ontwikkelden is al jaren een praktisch hulpmiddel met duidelijke leerstrategieën, en dankzij de feedback van leerlingen zijn er jaarlijks kleine verbeteringen aangebracht. Toch zien Karin en Linda nog meer mogelijkheden. Hoewel school een cruciaal deel uitmaakt van het leven van jongeren, willen zij ook de gezondheid van deze groep onder de aandacht brengen.

Met behulp van de holistische aanpak van Positieve Gezondheid maken jongeren op een laagdrempelige manier kennis met hun eigen welzijn en leren zij hoe zij aandacht kunnen besteden aan zaken als zingeving, ontspanning, veerkracht en balans.

Sinds 2022 is de schoolagenda in eigen beheer van Karin en Linda wordt deze landelijk uitgegeven. De schoolagenda krijgt de naam Learn & Life Journal en is de eerste schoolagenda met aandacht voor Positieve Gezondheid.

In 2023 hebben zij subsidie ontvangen van Positief Gezond IJsselland om een docentenagenda te ontwikkelen die aansluit bij de Learn & Life Journal en ook werkt vanuit het gedachtengoed van Positieve Gezondheid.

Karin en Linda merkten dat er landelijk veel vraag naar de agenda’s is. Ze besloten om professionele hulp in te schakelen en hebben contact gelegd met de Uitgeversgroep. De uitgeversgroep heeft samen met hen de agenda door ontwikkeld tot een prachtig product; de Positieve Planner. 

Planner docentPlanner student

Per schooljaar 2024-2025 zijn de vernieuwde leerlingagenda én de docentenagenda dan ook te bestellen via:

https://www.uitgeversgroep.nl/nieuws/positieveplanner  

Over Ons

Wil je meer over ons weten? Zie hieronder voor meer informatie

Karin Kos

Co-Founder

Linda Goldsteen

Co-Founder

Winkelwagen